ADSL en digitale telefonie via Morren Consultancy
Home  | Adsl Kliksafe  | Adsl Solcon  | Glasvezel Kliksafe  | Links  |  

Veel gestelde vragen Kliksafe en Solcon.

VraagAntwoord
Wat is ADSL?ADSL is een snelle verbinding met internet via een normale telefoonlijn. Je betaalt een vast bedrag per maand en je kunt onbeperkt surfen en e-mailen. Je betaalt geen telefoontikken meer. Ook blijf je telefonisch bereikbaar terwijl je online bent.
Ben ik met ADSL altijd online?Ja, je kunt de computer de hele dag aan laten staan zonder dat het iets extra's kost. De electriteitskosten buiten beschouwing gelaten (Om milieuredenen is het verder ook niet aanbevelenswaardig uw computer de hele dag aan te laten staan).
Nu heb ik internet via de kabel, kan ik overgaan naar ADSL? Het overgaan van kabel naar ADSL is eenvoudig. Wel heb je een ander modem nodig. Als je je goed laat informeren dan kun je internet via de kabel laten afsluiten kort nadat ADSL is geleverd. Vraag bij de kabelexploitant bijv. UPC of Ziggo na of je te maken hebt met een minimale contractduur en wat de opzegtermijn is. Houdt ook rekening met een gemiddelde oplevertijd na de bevestiging van je aanvraag van ADSL van 2 weken. En kijk op serviceweb van solcon (serviceweb solcon ) wanneer de oplevering van uw adsl verbinding is ingepland.
Kan ik met het draadloos modem van Kliksafe en Solcon overal in huis internetten? In principe wel, het is echter wel afhankelijk van een paar obstakels in huis die het signaal kunnen onderbreken. Bijvoorbeeld dikke muren van (gewapend) beton of apparaten die de radiogolven kunnen storen, zoals magnetrons en radio-apparatuur. Ook de nabijheid van andere wireless modems, bijvoorbeeld van je buren, kan van invloed zijn op draadloze internetverkeer. In dat geval word je geadviseerd om een andere kanaal te kiezen. De handleiding bij het modem voorziet in een duidelijke instructie hoe dit in zijn werk gaat.
Heb ik vooraf een telefoon aansluiting nodig om ADSL aan te vragen? Nee, de aanvraag van een telefoonlijn kan gewoon aangevraagd worden bij de aanmelding voor adsl van Kliksafe of Solcon.
Hoe weet ik of ADSL beschikbaar is op mijn adres? Doe de postcode check van Kliksafe of Solcon op deze webpagina.
De snelheid die de provider opgeeft, krijg ik die ook? In theorie wel, maar de echte snelheid is afhankelijk van een aantal factoren waaronder de afstand van de koperlijn tussen je adres en de wijktelefooncentrale van KPN, de kwaliteit van de telefoonlijn, de kwaliteit van de bekabeling bij je thuis en de gebruikte apparatuur. Door echter Kliksafe of Solcon apparatuur te gebruiken wordt de kwaliteit van de geleverde apparatuur gewaarborgd. Deze apparatuur is door Kliksafe en Solcon getest. Kliksafe en Solcon verzorgen hiervoor dan ook de ondersteuning en leveren via hun websites regelmatig updates met duidelijke instructies aan.
Wilt u adsl van Kliksafe aanvragen of een prijsopgave?
1. Alleen Adsl van Kliksafe. Klik hier voor bestellen of prijsopgave.

2. Adsl + bellen van Kliksafe. Klik hier voor bestellen of prijsopgave.

Wat is dataverkeer?Indien je een website bezoekt, stuurt de webserver het bestand via de internetprovider naar jouw computer. Dit wordt dataverkeer genoemd. De hoeveelheid dataverkeer die je veroorzaakt hangt af van de grootte van de bestanden die je opvraagt. Kliksafe en Solcon houden 100 Gigabyte dataverkeer per maand aan als redelijk op basis van fair use policy.
Wat is upstream snelheid? De snelheid waarmee je informatie verzendt, zoals e-mails en bellen.
Wat is downstream snelheid? De snelheid waarmee je informatie ophaalt, zoals het bekijken van websites. Kliksafe werkt met een minimale download snelheid van 4 MB. Solcon met een minimale download voor nieuwe abonnees van 8 MB
Wat is fair use policy? Fair use policy houdt in dat je normaal gebruik kunt maken van de ADSL-aansluiting, Bij Kliksafe en Solcon is dit 100 gigabite per maand (Ik heb deze limiet nog nooit overschreden).
Hoeveel pc's en smartphones kan ik aansluiten op mijn ADSL verbinding? Je kan een groot aantal pc's en smartphones aansluiten op je verbinding. Houd er wel rekening mee dat je de verbinding moet delen met de andere aangesloten pc's en smartphones. Je internet snelheid kan hierdoor laag worden.

U kunt bij Morren Consultancy ook adsl met telefonie en het inhoud filter bestellen. Voor meer info klikt u Hier

glasvezel
Copyright 2016 AMC.     
morren